Logo Novon Graag gedaan

Vloerreiniging en vloeronderhoud

Vloeren worden intensief gebruikt en zijn bepalend voor het aanzien van een ruimte. Het is daarom belangrijk om uw vloer goed te onderhouden. Het specialistische team van Novon beschikt over de juiste technieken, materialen en kennis om de vloerreiniging en vloeronderhoud op professionele en milieuvriendelijke manier uit te voeren. Met onze hulp verlengt u de levensduur van uw vloeren. Daarnaast zorgt u voor een positieve uitstraling en schone en gezonde omgeving voor uw gebouwgebruikers.

Maatwerk voor elke vloer

Bij verschillende vloeren horen verschillende onderhouds- en reinigingsmethodieken. Of u nu een oplossing voor het reinigen van linoleum, tapijt of stenen vloeren zoekt; onze specialisten geven advies over de methode die het best bij uw vloeren passen. Legt u een vraag bij ons neer, dan bieden we uiteraard maatwerk.

Linoleum vloeronderhoud 

Om uw linoleum vloer zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Wij kunnen uw vloer op allerlei manieren conserveren. Voor een vloer die esthetisch af is, door verkeerde of geen behandelingen in het verleden, kunnen wij een coating in elke denkbare kleur of motief aanbrengen. Hierdoor lijkt uw vloer weer als nieuw. Ook zijn wij in staat om uw vloer van een nieuwe bescherm- of antisliplaag te voorzien of kunnen we langs komen voor periodiek onderhoud middels de spraymethode. Dat is een methode voor vloerreiniging, om de vloer een nieuwe dunne beschermlaag te geven. In overleg met u bepalen we de beste en juiste behandeling en geven we een toelichting op de verschillende methodes. Zo ziet uw vloer er na de behandeling weer stralend uit!

I-wax

Wij passen al jaren naar tevredenheid van onze opdrachtgevers de “I-Wax” methodiek toe. Deze methodiek, overgekomen uit Scandinavië, is totaal afgestemd op duurzaamheid, kwaliteit en kostenbeheersing. Deze milieuvriendelijke manier van reinigen is minder intensief omdat er in plaats van polymeer, de traditionele was, I-WAX op de vloeren wordt gebruikt. Na het aanbrengen van I-WAX is het voldoende om de vloer elke dag met een vochtwisser schoon te maken. De I-WAX methode bespaart u tijd, geld en is vriendelijker voor het milieu. Daarnaast blijft de kwaliteit van de vloer het gehele jaar op hoog niveau.

Vloerbedekking reinigen

Met tapijtreiniging dragen we bij aan de kwaliteit van uw vloerbedekking en een gezonde en schone omgeving. Zichtbare én onzichtbare vezels houden zich continu schuil in tapijt. Wanneer u een tapijt niet reinigt kunnen er bijvoorbeeld zandkorreltjes in blijven zitten, waardoor u platgelopen stukken gaat zien en de kwaliteit van uw tapijt achteruit gaat. Het reinigen van uw vloerbedekking is niet alleen belangrijk voor de kwaliteit, maar ook vanwege hygiëne. Voor mensen met bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt vermindert een schoon tapijt de gezondheidsrisico’s. Daarnaast zorgt een schoon tapijt ervoor dat uw ruimte frisser ruikt en schoner oogt. Met onze tapijtreiniging geven we uw vloer en ruimte zijn representatieve uitstraling weer terug.

Stenen vloer reinigen

Een stenen vloer is sterk, maar verliest na een tijdje ook zijn glans. Door het inzetten van de juiste reinigingsmethode, machines en reinigingsmiddelen herstellen wij de basiseigenschappen (glans, kleur, gladheid of stroefheid) van uw stenen vloer. Omdat geen vloer hetzelfde is, hebben wij een breed scala aan reinigingsmiddelen en methodieken. Een van de methodieken is een vloer kristalliseren. Kristalliseren zorgt ervoor dat ondiepe krasjes niet meer zichtbaar zijn en de vloer weer glanst. Daarnaast kunnen wij uw vloer zoeten. Hierbij schuren we het materiaal licht op tot het gewenste glansniveau.

Hoe ziet uw vloer eruit? We kijken graag met u mee en geven advies over vloerreiniging en vloeronderhoud. U kunt contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Onze sectoren

De schoonmaak van een recreatiepark verschilt van de schoonmaak in een zorgomgeving. Iedere sector vraagt om een andere aanpak. Wij bekijken per sector uw wensen en vertalen uw behoeftes naar een op maat gericht schoonmaakplan.

Onderwijs

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de mogelijkheden voor uw onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Semi-overheid

Uw overheidsgebouw is een omgeving waar dagelijks veel mensen over de vloer komen. Het is daarom belangrijk dat alle ruimtes regelmatig schoon worden gemaakt

Zorginstellingen

Schoonmaak is in zorginstellingen een belangrijk onderdeel van het dagelijks proces. Onze medewerkers zorgen voor maximale hygiëne om het verspreiden van infectierisico’s en ziektekiemen te voorkomen.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?