Logo Novon

Schoonmaak in het onderwijs

Een schone leeromgeving is voor ieder kind belangrijk. Het is daarom essentieel om op school dagelijkse basis schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Novon helpt je graag met het in kaart brengen van de mogelijkheden voor jouw onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit.

Jarenlange ervaring

Dagelijks bewegen er honderden leerlingen en medewerkers door een school. Deze beweeglijkheid zorgt ervoor dat er veel stofdeeltjes vrijkomen en open door de lucht dwarrelen. Op basis van jarenlange ervaring weten wij welke schoonmaakdiensten belangrijk zijn voor scholen. Door grondig en precies te werk te gaan leveren we iedere dag de beste kwaliteit.

Ook krijgen scholen naast schoonmaakwerkzaamheden  dagelijks te maken met veel afval. Wij merken dat veel scholen het lastig vinden om dit op de juiste manier te verwerken. Novon helpt graag bij het afval scheiden bij jullie op school. Met de hulp van leerlingen, leraren en conciërges werken wij samen naar een succesvolle afvalscheiding. Zo dragen we samen een steentje bij aan het milieu.

Optimale concentratie bevorderen

Een vieze, stoffige omgeving heeft geen positief effect op de gezondheid en veiligheid van leerlingen en medewerkers. Iedereen voelt zich beter in een schone en opgeruimde omgeving en leerlingen gaan daardoor met een fijner gevoel naar school. Ze kunnen zich beter concentreren waardoor de leerprestaties hoger liggen. 

Wij werken op scholen (en kinderdagverblijven) met een doelgerichte aanpak. Aan het begin van de samenwerking worden de schoonmaakwerkzaamheden uitvoerig doorgesproken. Werkzaamheden die wij bijvoorbeeld uitvoeren zijn het afnemen van tafels, afstoffen van objecten, het schoonmaken van de vloeren en het reinigen van sanitair.

Op ieder moment

Schoonmaken bij onderwijsinstellingen kan op ieder gewenst moment. Bijvoorbeeld als de locatie gesloten is of aan het einde van de dag. De volgende dag kunnen de leerlingen weer zorgeloos leren en spelen in een schone omgeving. Onze medewerkers zijn vaste gezichten op een school en passen zich indien nodig eenvoudig aan. Vakanties en feestdagen vragen regelmatig om andere schoonmaakdiensten of tijdstippen. Voor onze medewerkers is dit geen enkel probleem. Wij denken graag mee en in overleg is bijna alles mogelijk.

Schoonmaak op maat

Specialistische of periodieke schoonmaak is ook een dienst die wij regelmatig leveren op scholen. Een veelgevraagd voorbeeld uit het basisonderwijs is bijvoorbeeld het reinigen van speelgoed, het intensief reinigen van kleedkamers en douches in de gymzalen of het onderhoud van vloeren. Dit kan logischerwijs ook in bijgebouwen zoals een gymzaal toegepast worden. Denk daarnaast ook aan extra schoonmaakdiensten op evenementen, zoals open dagen, feestdagen en examens. We gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken die passen bij jullie school én het beschikbare budget. Je kunt snel en eenvoudig contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen. 

Onze diensten

Met onze diensten geven wij een gebouw glans, of het nu gaat om de schoonmaak van een kantoor, school of zorginstelling. Een schone en opgeruimde locatie weerspiegeld het imago van een bedrijf. Met de efficiënte en gestructureerde werkwijze van onze schoonmaakprofessionals nemen wij schoonmaakwerkzaamheden graag uit handen. Hierbij houden wij rekening met drie belangrijke pijlers: maatwerk, oog voor detail en duurzaamheid.

ICT-reiniging

De verspreiding van bacteriën op ICT-apparatuur kan van invloed zijn op de gezondheid van medewerkers. Met de juiste materialen en kennis ontdoen wij al je apparatuur van stof en vervuiling.

Graffiti verwijderen

Wij verwijderen graffiti op elke plek en middels veilige en milieusparende removers, een micronevel-straalsysteem of een reiniging onder gepaste druk.

Vloerreiniging en onderhoud

Het specialistische team van Novon beschikt over de juiste technieken, methodes, materialen en kennis om het vloeronderhoud in elke onderwijsinstelling op professionele en milieuvriendelijke wijze uit te voeren.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?