Logo Novon Graag gedaan

Duurzaamheid

Sinds de start in 1993 focussen wij ons op de duurzame P’s: People, Planet, Partnerships en Profit. Onze groei is mede te danken aan deze belangrijke kernwaarden. Hieronder worden ze een voor een besproken.

De duurzame P’s

People 

Schoonmaken is mensenwerk en de schoonmaakprofessionals bij Novon maken het verschil. Daarom hechten we veel waarde aan duurzame inzetbaarheid. We voorzien onze schoonmakers niet alleen van passende schoonmaakmiddelen en -materialen, we coachen en begeleiden hen ook op het gebied van veiligheid, educatie, gezondheid, persoonlijk welbehagen en duurzame inzetbaarheid. Zo ervaren zij een prettige werksfeer en laten zij zich van hun beste kant zien.

Planet

Vanzelfsprekend voldoet Novon aan de eisen rondom milieumanagement en zijn we in het bezit van het ISO 14001 certificaat. Daarnaast kiezen we waar mogelijk voor aanvullende maatregelen die bijdragen aan een beter milieu. We kijken continu hoe we onze processen duurzamer in kunnen richten, zodat de ecologische voetafdruk van Novon Schoonmaakbedrijven zo klein mogelijk wordt.

Partnerships

Alleen ga je sneller, maar samen bereik je meer. Daarom gaan we, indien mogelijk, samenwerkingen aan met partners uit de keten die ook het belang en de voordelen van duurzaamheid, circulariteit en sociaal ondernemen zien. Samen zetten we prachtige stappen die onze opdrachtgevers niet meteen van hun schoonmaakpartner verwachten.

Profit

Natuurlijk kost onze focus op duurzaamheid, circulariteit en sociaal ondernemen tijd en geld, maar bij Novon zien we vooral de voordelen. We sparen het milieu. We hebben zeer loyale, gezonde en tevreden medewerkers en ook onze klanten zijn tevreden en loyaal. Kortom, dankzij onze duurzame en sociale inzet onderscheiden we ons al jaren van onze concurrenten. Dat zorgt voor continuïteit bij onze opdrachtgevers, werkgelegenheid voor onze medewerkers en een vitale leefgemeenschap. Dit komt mede door onze bijdragen aan culturele en sportieve activiteiten en goede doelen in ons werkgebied.

Duurzaamheidsrapport

Eens per twee jaar stellen wij een duurzaamheidsverslag op waarin uiteen gezet wordt hoe wij gepresteerd hebben op onze algemene duurzaamheidsdoelen (gebaseerd op de SDG’s van de VN). Daarnaast bespreken we de doelen voor de volgende jaren. Het meest actuele duurzaamheidsrapport kunt u hier downloaden.

Over Novon

Schoonmaken, dat kan toch iedereen? Dat klopt. Professioneel schoonmaken is daarentegen een vak. En daarvoor heeft u een deskundig team nodig. Vanuit onze vestigingen in Zwolle, Enter (Novon Oost), Leeuwarden en Groningen (Schoonmaakbedrijf Vlietstra) verzorgen meer dan 1.500 schoonmaakprofessionals de schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging voor onze klanten in diverse sectoren in Noordoost-Nederland.

Sustainment Development Goals

Op dit moment zijn we druk bezig om de SDG's uit te diepen om ze te kunnen koppelen aan onze ambities voor de toekomst.

Mensenorganisatie

Novon is een echte mensenorganisatie. We plakken geen etiketten op medewerkers, maar bieden iedereen gelijke kansen en maken geen onderscheid op basis van geloof, geslacht of huidskleur.

Kwaliteit en certificering

Wie wil uitblinken in de schoonmaakwereld, heeft een strategie nodig. Daarom werken we volgens een kwaliteitswaarborgsysteem. Wat u daarvan merkt? Onze dienstverlening sluit aan op wat u nodig heeft.

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?