OSBinzicht ‘Sociaal ondernemen moet je willen’

Publiek-private samenwerking is zeker niet alleen voorbehouden aan grote gemeenten. Dat bewijst de gemeente Wierden. Samen met Novon Schoonmaak is het gelukt om uitkeringsgerechtigden aan een vaste baan als schoonmaker te helpen.

In de OSBinzicht – De Friskijker is aandacht besteed aan sociaal ondernemen. Collega’s Herbert Markvoort en Bernadette Meijer en inkoopcoördinator Ben Wessels van de gemeente Wierden vertellen over de samenwerking die zij zijn aangegaan.

“Novon Schoonmaak is een gewoon schoonmaakbedrijf, zo opent directeur Herbert Markvoort het gesprek. Maar wel een bedrijf waarbij sociaal ondernemen in het DNA zit. Jacco Vonhof heeft als oprichter van Novon altijd uitgedragen dat hij iedereen een kans wil geven. Die visie is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen ons bedrijf. Sociaal ondernemen moet je niet doen, je moet het willen. In de afgelopen jaren wist Novon met succes een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan als schoonmaker te bieden.
Markvoort: Het heeft ons de hoogste trede op de Prestatie­ladder Socialer Ondernemen opgeleverd. Daar zijn we trots op.”

Lees het volledige artikel via de link.