Logo Novon Graag gedaan

EVEN TERUGBLIKKEN – 25 JAAR NOVON

In 2018 bestond Novon Schoonmaak maar liefst 25 jaar. Dit jubileum hebben wij gevierd door iets te doen voor onze medewerkers en omgeving. Medewerkers konden goede doelen aandragen die vervolgens in aanmerking kwamen voor één van de 25 cheques ter waarde van €1.000,-. In deze reeks blikken we terug met de winnende goede doelen.

Het Thomashuis Ruinerwold

Vandaag blikken we terug met Thomashuis Ruinerwold. Het Thomashuis in Ruinerwold is een organisatie dat mensen met een verstandelijke beperking een  veilige en vertrouwde omgeving biedt. Het is bij het Thomashuis van belang dat je kunt zijn wie je bent. Het welzijn van de bewoners staat voorop.

De organisatie Thomashuis Ruinerwold werd destijds door onze collega Nico Huiskes voorgedragen als kandidaat voor een van de cheques. Via Facebook heeft het Thomashuis mensen opgeroepen om op hen te stemmen. En dat heeft gewerkt!

“Het moment dat Nico belde met de mededeling dat wij bij de prijswinnaars hoorden, was een heugelijk moment! We hadden het niet verwacht, maar stiekem wel gehoopt,” geven Sander en Danielle Hut van het Thomashuis aan. “We hebben dit ’s avonds met de hele groep gevierd met taart.”

In deze terugblik zijn wij benieuwd wat de organisaties, 2 jaar later, met het gewonnen geld hebben gerealiseerd. Het Thomashuis Ruinerwold heeft de cheque gebruikt voor een project waarbij de bewoners andere mensen helpen bij het onderhoud van een tuin.

‘’Met de gewonnen cheque hebben we gereedschappen gekocht om ons tuinproject, dat wij met de bewoners hebben, beter te kunnen uitvoeren. Denk aan harken, bezems, kruiwagen, bedrijfskleding, tuinhandschoenen, tuinschoenen, grote scheppen en een bosmaaier. Deze gereedschappen worden iedere maandag gebruik. Dan verzorgen wij het tuinonderhoud bij mensen die het of niet meer zelf kunnen of niet de financiële middelen hebben. We hebben hierin tot heden alleen maar win/win situaties! De bewoners zijn blij omdat zij mensen blij maken en de mensen zijn blij omdat hun tuin er weer netjes uitziet.’’

Vrijblijvende advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?