Artikel Regiolokaal april “Sociaal ondernemen: niet moeten, maar willen”

In het voorjaarsnummer van 2017 van het magazine van Regiolokaal staat een artikel over de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Novon heeft een trede 3-score gehaald en is trots om een PSO-gecertificeerd bedrijf te zijn.

Je haalt het beste uit jezelf als je in een omgeving werkt die bij je past. Jacco Vonhof creëert zo’n omgeving. Voor iedereen. Sinds dag één. En dat blijkt: zonder zich er bewust van te zijn, stond Novon ineens op de hoogste trede van de PSO-ladder.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen geeft weer hoeveel uren er binnen een bedrijf vervuld worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Eigenlijk stonden we daar nooit zo bij stil. We plakken geen etiketjes op medewerkers’ , begint P&O-coördinator Janet Seidel. ‘Met het oog op de regelgeving werd het echter tijd om onze organisatie in kaart te brengen op het gebied van sociaal ondernemen. Toen we dat hadden gedaan, bleken we ineens de derde en daarmee de hoogste trede van de PSO-ladder te hebben bereikt.’ Een mooie uitkomst die misschien niet geheel als een verrassing kwam. ‘Sociaal ondernemen zit in het DNA van Novon Schoonmaak. Al sinds dag één geeft Jacco iedereen een kans. Omdat ook de mensen die hij om zich heen verzamelt dit doen, is deze visie uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het bedrijf.’

Lees het volledige artikel op de website van Regiolokaal, pagina 14/15.