Stichting Cavia

Motivatie Minie:

Toen er één van onze cavia’s was overleden, kwam ik op internet Stichting Cavia tegen. We gingen er heen en waren enorm onder de indruk van deze lieve mensen. Ik ben een groot dierenvriend. Heb in mijn leven al vele soorten dieren om me heen gehad, waaronder ook cavia’s. Honden en katten is men snel mee begaan. Broodfokkers zijn een gruwel. Maar als iemand een hok vol cavia’s heeft, vind niemand dat raar…wat lief! Dat die beestjes vaak in erbarmelijke omstandigheden leven ziet men niet. Dat er enorme inteelt is, ook niet. Dat ze regelmatig, soms met tientallen tegelijk in een doos gedumpt worden, is snel vergeten… Maar de mensen van Stichting Cavia laten dit niet aan zich voorbij gaan. Zij doen er wat aan. Ze vangen de diertjes op en zorgen voor herplaatsing. Als ze niet meer herplaatst kunnen worden, mogen ze blijven wonen in het caviadorp. Als dat geen dierenliefde is…

Korte omschrijving doel:

Stichting Cavia heeft als doel: Het opvangen van Cavia`s en ze door middel van herplaatsing weer een goed tehuis geven. En het geven van informatie over cavia`s om hun welzijn en leefgenot te vergroten.

Als u uw cavia(`s) niet langer kunt of wilt verzorgen, een tijdelijk logeeradres zoekt of als u juist een cavia wilt aanschaffen, bent u bij Stichting Cavia aan het goede adres. Ook voor informatie over de gezondheid van uw cavia, of als u, bijvoorbeeld, een cavia vindt die gedumpt is op straat, kunt u bij ons terecht.