KNGF Geleidehonden

Motivatie Lucie:

Omdat ik zelf in het voorjaar een staarprobleem had en dus slecht zicht had afhankelijk was van hulp van iemand met goede ogen. Nu alles weer goed is, ben ik gaan beseffen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Mensen die slechtziend zijn of helemaal niks meer kunnen zien, die hebben hulp nodig en daar is een hond vaak het aangewezen hulpmiddel. Zij moeten weer opgeleid worden en dat kost geld en ik gun hen die 1.000.- wel.

Motivatie Tini:

Er zijn veel mensen die hierdoor zelfstandig kunnen blijven wonen. En zich in hun waarde voelen. Ook voor kinderen met autisme worden de geleidehonden ingezet. Dit wordt vaak vergeten deze mensen moeten vaak veel inleveren wat door een geleidehond niet nodig is. Alleen een geleidehond te krijgen kost veel geld 20.000,00 en dan is het gastgezin waar de hond een jaar verblijft Nog niet meegerekend is vaak liefdadigheidswerk van het gastgezin. Het zou fijn zijn als hier ook een klein beetje geld heen kon . Zoveel ondersteuning krijgt het KNGF niet het is een ondergeschoven iets in Nederland. Tenzij het wel hard nodig is en voor veel mensen een uitkomst zou zijn.

Motivatie Marjon:

Wij zijn op dit moment zelf puppypleeggezin van een hond in opleiding, toen we Winston (onze puppy) ophaalden in Amstelveen kregen we een demonstratie van een hond in opleiding te zien. Was zeer indrukwekkend wat ze allemaal een hond kunnen leren.

Korte omschrijving doel:

Het is onze missie zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Een geleidehond vergroot de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden.

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en daardoor grotendeels afhankelijk van donaties en nalatenschappen. Sinds onze oprichting in 1935 hebben wij duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Door al deze ervaring hebben wij een schat aan kennis op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zetten we tegenwoordig ook in voor mensen met andere beperkingen: bijvoorbeeld mensen in een rolstoel, personen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of kinderen met autisme.