KiKa Stichting Kinderen Kankervrij

Motivatie Assia:

Niemand vraagt om een ernstige ziekte als kanker en kinderen staan nog aan het begin van hun leven. Dat vraagt om behandeling die specifiek voor kinderen geschikt is. Nu krijgen kinderen meestal dezelfde behandeling als volwassenen. Meer onderzoek en andere betere behandeling is nodig, daarom draag ik dit goede doel voor.

Motivatie Wilma:

Mijn dochter van 12 gaat 31 augustus en 1 september 24 uur lang skaten tegen kanker. Ze gaat samen met haar skeelervereniging uit Oldebroek 24 uur skeeleren in Biddinghuizen. Ze doet mee met een team. De bedoeling is dat haar team 24 uur skeelert. Er moet minstens 1 iemand van haar team skeeleren en ze wisselen elkaar af. Een mooi evenement om samen als vereniging bezig te zijn. Alles word gesponsord (eten, drinken en tenten) en de kinderen proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting KIKA. Ik zou het fantastisch vinden als mijn dochter samen met haar vereniging het geld van Novon aan Stichting KIKA kan geven.

Motivatie Caterina:

Hoop dat veel geld verzamelt wordt zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen genezen en dat steeds beter behandelingen uitvinden, dat de kinderen minder pijn en zorgeloze jeugd kunnen hebben.

Motivatie Laila:

E r gaan nog heel veel kinderen dood door kanker.

Motivatie Jolanda:

Ik loop elk jaar de Toer de Dellen voor KiKa. Met dit bedrag kunnen ze nog meer onderzoeken doen voor kinderen met kanker. Want kanker moet genezen worden.

Korte omschrijving doel:

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.