Fithri’s strijd

Motivatie Margo:

Ik heb het verhaal van dit meisje en haar gezin gelezen en dat greep me heel erg aan. Het zou toch mooi zijn als die rolstoelbus er in elk geval kan komen? En daarnaast zijn er nog aanpassingen in huis nodig die ook niet vergoed worden. Ik ben voor dit soort kleine particuliere goede doelen. Al die grote goede doelen krijgen al zoveel terwijl sommige “gewone” gezinnen met een gehandicapt kind heel vaak tussen wal en schip belanden. Ik gun in elk geval dit kind een rolstoelbus.  Kijk in elk geval eerst eens op hun Facebook pagina Fithiri’s strijd (onder het kopje info staat alle informatie omtrent deze inzamelingsactie) en wie weet grijpt het u ook aan en snapt u waarom ik hun voordraag voor een donatie.

Korte omschrijving doel:

Fithri is een heerlijk meisje dat 11 jaar geleden werd geboren met onderontwikkelde kleine hersenen. Hierdoor is Fithri meervoudig gehandicapt. Fithri kan niet lopen, op een paar woordjes na niet praten en functioneert op een niveau van 3 a 4 jaar. Door de zwakke spierspanning in haar lijfje is er een ernstige scoliose van haar rug ontstaan. Zij is hier in maart 2017 aan geopereerd maar helaas is de scoliose nog steeds progressief.

Wij zijn Stefan Muller en Aleida Beugelink, goede vrienden van Daniëlle en Indra. Dit verhaal beleven we al een geruime tijd mee op de achtergrond. Omdat we ver uit elkaar wonen is regelmatig afspreken bijna niet te doen. Laatst zijn wij op ziekenbezoek geweest bij Fithri en dit heeft ons nog dieper geraakt dan dat het al deed. Nu zijn wij een actie gestart om het lichtpuntje te verwezenlijken. Naast een bus zoals Dani aangeeft, zijn bepaalde aanpassingen in de woning ook noodzakelijk. Ook een aantal zaken om Fithri heen kunnen met de opbrengsten bekostigd worden.