Eric Braamhaar Foundation

Motivatie Jolanda:

Ben 1 van de 45 vrijwilligers die een dag vrij nemen om mee te helpen met het grote voetbal toernooi 1x per jaar. Hier doen 275 deelnemers mee uit instellingen en tehuizen en nu ook op scholen met kinderen die een beperking hebben. Als vrijwilliger geniet je als je ziet dat men zich vermaakt, dat ze plezier maken en dat iedereen voetbal kan spelen op z’n eigen manier. Einde van de dag een voldaan gevoel dat we hen een mooie dag hebben bezorgd met een leuke attentie als aandenken van die dag. Iedereen is gewoon enthousiast, vrijwilligers organisatie en de doelgroepen. Gewoon een fijne dag om naar toe te leven.

Motivatie Josien:

Zelf ben ik vrijwilliger bij dit goede doel. Elk jaar is het geweldig om te zien hoeveel plezier de deelnemers hebben tijdens deze dag.

Korte omschrijving doel:

De Eric Braamhaar Foundation zet zich actief in voor G-sporters: mensen met een verstandelijke of lichamelijk beperking die, vanwege hun beperking, niet deel kunnen nemen aan een teamsport. Eric stimuleert deze doelgroep om in beweging te komen. Teamsport is namelijk niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Sociaal contact, het opbouwen van zelfvertrouwen, leren samenwerken: het zijn zomaar een paar voordelen van sporten in teamverband.