Bouwreis India habitat for humanity

Motivatie Klazina:

In eerste instantie zou ik zelf mee gaan door omstandigheden lukt dit niet meer. Ik wil daarom mijn ex bouwgenoten een extra steuntje in de rug geven en elke euro die er extra wordt opgehaald wordt besteed aan de lokale bevolking. Vind het een ontzettend mooi initiatief dat ze de strijd aan gaan om er voor te zorgen dat ook in India de wereld elke dag een beetje veiliger wordt. Iedereen verdiend een eigen en veilig thuis, een goede thuisbasis.

Korte omschrijving doel:

Team Carpe Diem vertrekt vrijdag 5 oktober 2018 naar India. Het team zal een week lang gaan bouwen in de buurt van Pondicherry aan de Oostkust van India. India, het land van curry, mooie kleuren, bollywood en heilige koeien. Maar ook het land van grote tegenstellingen tussen arm en rijk, het land van een officieel niet meer bestaand kastenstelsel en waar een groot deel van de bevolking in grote armoede leeft. Mensen die wonen in ‘katcha’s’: hutjes van modder met een dak van stro of palmbladeren. Hutjes waarvan de daken lekken en regelmatig vervangen moeten worden. Muren die op instorten staan en sanitaire voorzieningen zijn er al helemaal niet.

Team Carpe diem gaat bouwen aan de Oostkust van India, district Tamil Nadu. In dorpen in de buurt van Pondicherry worden huizen gebouwd op diverse projecten. Deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met partner Rural Education and Action for Liberation (REAL). In de loop van 2018 wordt het project waaraan team Carpe diem gaat meebouwen bekend gemaakt.