Logo Novon

Gevelonderhoud

Het eerste wat je bezoekers en gebouwgebruikers zien, is de buitenzijde van een locatie. Je zorgt er dan ook voor dat het terrein rondom het gebouw en de entree er altijd verzorgd uitzien. Maar vaak wordt hierbij het aanzicht van het pand zelf, de gevels, vergeten. En dit is een belangrijk onderdeel. Daarom spreken we niet alleen van gevelreiniging, maar ook van gevelonderhoud. En dat onderhoud kunnen wij, in combinatie met bijvoorbeeld de glasbewassing, voor je verzorgen.

Gevelreiniging

Een gevel doorstaat weer en wind. Niet zo gek dus dat er op den duur algen en mossen op groeien. Novon verwijdert deze verontreiniging volgens het Convenant Gevelonderhoud. We onderzoeken wat jullie gevel nodig heeft en houden rekening met de specifieke eigenschappen van de gevel. Met een verkeerd reinigingsproces ontstaat er misschien een schone gevel, maar bestaat de kans dat de laag op de gevel zijn kenmerkende eigenschappen verliest. Daarom gaan wij eerst met je om tafel voor een plan van aanpak. Met een schoonmaakplan maken we de gevel schoon met de juiste apparatuur en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Met het resultaat kun je er weer jaren tegenaan!

Graffiti verwijderen

Bedrijfspanden, scholen, geluidsschermen en bushokjes worden regelmatig geteisterd door graffiti. Wij begrijpen dat je de graffiti het liefst zo snel mogelijk wilt laten verwijderen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw gevel binnen de kortste keren zijn oorspronkelijke uitstraling weer terug heeft.

Wij verwijderen graffiti op elke plek en middels veilige en milieusparende removers, een micronevel-straalsysteem of een reiniging onder gepaste druk. Hierdoor raakt de ondergrond vrijwel niet beschadigd en wordt er rekening gehouden met het milieu.

Spoedklus

Ook voor een spoedklus gevelreiniging, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van graffiti op korte termijn, ben je bij ons aan het juiste adres. Door onze flexibiliteit kunnen wij snel reageren en ervoor zorgen dat de vervuiling op je gebouw de volgende ochtend al verwijderd is.

Veiligheid staat voorop

Of het nu gaat om glasbewassing of gevelreiniging en gevelonderhoud; vaststaat dat we VCA-gecertificeerd zijn en vooraf een risico-inventarisatie en –evaluatie doen (RI&E). Door risico’s in kaart te brengen kunnen er gerichte maatregelen getroffen worden. Zo kunnen we ons werk veilig en efficiënt uitvoeren en worden ongevallen en gezondheidsklachten voorkomen.

Gevelreiniging en onderhoud op maat

Elk gebouw is anders. Hierdoor blijft gevelreiniging en gevelonderhoud maatwerk. Hoe vaak en wanneer we bij je langskomen? Dat bepaal je zelf. Wij geven je graag eerst vrijblijvend advies over de gevelreiniging en het gevelonderhoud en komen graag bij je langs om te kijken wat de juiste aanpak voor jullie pand is. Je kunt eenvoudig contact met ons opnemen door het onderstaande formulier in te vullen.

Onze sectoren

De schoonmaak van een recreatiepark verschilt van de schoonmaak in een zorgomgeving. Iedere sector vraagt om een andere aanpak. Wij bekijken per sector je wensen en vertalen deze behoeftes naar een op maat gericht schoonmaakplan.

Woningbouwvereniging

Wij ontzorgen de bewoners van een woon- of appartementencomplex. Novon komt op de afgesproken momenten langs en voert de taken uit zoals afgesproken in het werkprogramma.

Onderwijs

Wij helpen je graag met het in kaart brengen van de mogelijkheden voor jouw onderwijslocatie, van kleuterschool tot universiteit. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Semi-overheid

Een overheidsgebouw is een omgeving waar dagelijks veel mensen over de vloer komen. Het is daarom belangrijk dat alle ruimtes regelmatig schoon worden gemaakt.

Vrijblijvend advies aanvragen
Op zoek naar een baan in de schoonmaak?